peren met vanille en kaneel

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren met een dunschiller, maar laat het steeltje intact.
  • 2 Wrijf ze in met het sap van een citroen.
  • 3 Giet de wijn in een pan met de suiker en het vanillestokje (in de lengte halveren) en het kaneelstokje.
  • 4 Roer tot de suiker is opgelost en plaats er de peren in met de steeltjes omhoog.
  • 5 Voeg er de rest van het citroensap aan toe.
  • 6 Laat op een zact vuurtje 10 min koken tot de peren gaar zijn.
  • 7 Vrwijder de peren en leg ze op een schaal.
  • 8 Laat het kookvocht nog een 10 tal minuten doorkoken op een hoog vuur tot een stroperige saus.
  • 9 Hak de pistachenoten1
  • 0 Serveer de peren met de siroop en vanillijs en eventueel wat slagroom1
  • 1 Versier met de pistachenoten en wat muntblaadjes.

peren met vanille en kaneel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept