Hoevekip met linzen en Comté-aardappel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak een bouillon van 500 ml water en het bouillonblokje.
  • 2 Fruit de linzen in een beetje olie.
  • 3 Voeg de ui en wortel toe en laat ze kort meestoven.
  • 4 Voeg de laurier en de tijm toe.
  • 5 Voeg de witte wijn en de bouillon toe en laat garen.
  • 6 Kook de aardappelen ongeschild in gezouten water.
  • 7 Haal het pulp uit de aardappel en vermeng met de peterselie, de Comté en 1 eetlepel Solo Vloeibaar en kruid het mengsel naar smaak.
  • 8 Vul de aardappelen opnieuw met dit mengsel en hou ze warm.
  • 9 Bak de kip op een zacht vuur in een beetje Solo Vloeibaar.1
  • 0 Blus na het bakken de pan met het linzenmengsel.1
  • 1 Voeg indien nodig wat water toe. 1
  • 2 Schik het vlees op warme borden en giet het linzenmengsel erover.1
  • 3 Werk af met de aardappels.

Hoevekip met linzen en Comté-aardappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kip tandoori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevogeltestoofpot met appelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met basilicum, risotto en tomaten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kip met kruidenboter onder het vel en gevuld witloof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept