Provençaalse kippenfilet

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm 3 eetl olijfolie en een klontje boter en stoof hierin de fijngesneden prei, ui, wortel, selder en knoflook. Overgiet met de anijsdrank en voeg er de tomaten, saffraan en de tabletten Knorr kruiden bouquet provençale aan toe en roer tot de tabletten opgelost zijn. Breng een 1/2 L water samen met het tabletje knorr kippenbouillon aan de kook en voeg deze bouillon samen de kippenfilet aan de groenten toe. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en voeg bij het stoofgerecht. Laat alles samen gaar worden en bind met maizena roux minute wit. Strooi de verse kruiden over het gerecht en sprenkel er eventueel ook nog enkele druppels anijsdrank over

Provençaalse kippenfilet is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Primeursalade met gerookte kipfilet en graskaas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenfilet met noedels en Aziatische smaken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosters eisoepje
20 min
Bekijk recept
Gevulde kipfilets met tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse aardappelschotel
25 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept