Zoek
Gebakken ganzenlever in een korstje van
4
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
280 g lapjes ganzenlever
2 sneden oud witbrood
1 eetlepel gehakte sjalot
1 kg witlof
50 g honing
10 g Solo
1 glas rode porto
1 dl eendenfond
peper en zout
Bereiding
1
Verkruimel de sneden witbrood.
2
Stoof de sjalot en meng met het broodkruim.
3
Snij het witlof in stukken en bak ze in de geklaarde Solo.
4
oeg honing toe en bak tot het sap van de groente is verdampt.
5
Kook een glas porto in een pannetje tot een vierde in.
6
oeg de eendenbouillon toe, laat voor een vierde inkoken en kruid met peper en zout.
7
Haal de saus van het vuur en klop ze op met enkele klontjes harde Solo.
8
Bak de ganzenlever kort in een warme pan.
9
Beleg de lever met broodkruim en kleur onder de ovengrill. 1
0
Schik het gekonfijte witlof onderaan de borden. 1
1
Leg de ganzenlever op de groente en giet de saus eromheen.
Gebakken ganzenlever in een korstje van is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept