1 Maak eerst de sausLaat een kippenbouillon blokje smelten in water.Laat de ananas uitlekken in een vergiet en vang het sap op in een potje of kommetje.Snijd de ananas in blokjes .
2 Men kan als versiering eventueel per persoon een schijf heel laten.Laat de boter smelten en doe er de bloem in. Maak een roux.
3 Doe bij de roux al roerend het sap van de ananas bij,
4 En daarna afwisselend de bouillon en melk.Als men de gewenste dikte heeft van de saus, breng dan op smaak met de kruiden
5 ( marjolein en de fijne tuinkruiden en wat peper uit de molen.).
6 Voeg er dan naar smaak het kerriepoeder bij, niet teveel kerrie gebruiken.Als de saus op smaak is voeg er dan de blokjes ananas bij en laat dan ongeveer 15 min sudderen op een heel zacht vuurtje.Terwijl de saus suddert, kan men de kip bereiden.Snijd de kip in blokjes.
7 Bak de kip in een wok of diepe pan en kruid met gemengde kippekruiden.
8 Als de kip voldoende gaar gebakken is verdeel ze op de borden en giet er een beetje
9 van de saus over. 1
0 Leg er de hele schijf bovenop om te versieren.Opdienen met kroketten of puree.