Fazant met druiven

4
80 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De fazant mooi bruin bakken in de pan, kruiden met peper en zout en onder gesloten deksel gedurende ongeveer 1 uur zachtjes laten verder stoven, regelmatig overgieten met de braadjus (arroser).
  • 2 De gebakken fazant uit de pan nemen en warm houden, doe je best door er aluminiumfolie met de blinkende zijde over te leggen. Het braadbaksel ontvetten (defouiller), de witte wijn toevoegen alsook het sap van de druiven, heel even laten inkoken en dan de room toevoegen.
  • 3 Zachtjes laten inkoken tot op de gewenste dikte. Vervolgens de ontpitte druiven bijvoegen.
  • 4 De fazant versnijden (escaloper), op een schaal leggen en overgieten met wat saus (naper). Serveren met aardappelkroketten.
  • 5 Tip: de saus krijgt meer glans en smeuïgheid als er met de klopper één na één zachte boterklontjes door gewerkt worden (monter).

Fazant met druiven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept