kip met scampi of grote garnaal

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Indien de scampi’s of garnalen nog rauw zijn deze gaar koken
  • 2 en uit hun pel doen.
  • 3 Kuis de paprika’s en snijd ze in blokjes
  • 4 Kuis ook de tomaat en verwijder de pitten zodat je alleen nog het vlees hebt van de tomaat
  • 5 Snijd dit ook in blokjes
  • 6 Snijd de kipfilet in blokjes
  • 7 Maak de boter samen met de olijfolie goed heet in een pan
  • 8 en doe er dan de ajuin in
  • 9 Laat de ajuin glazig worden maar niet bruin kleuren1
  • 0 Doe de kippeblokjes bij de ajuin in de pan1
  • 1 Kruiden met de kippekruiden1
  • 2 Doe daarna alles in een pot om te sudderen1
  • 3 Doe er dan de garnaal of scampi’s bij1
  • 4 Doe de paprikablokjes erbij1
  • 5 En wat later de tomatenblokjes1
  • 6 Doe er wat kippenbouillon bij en doe er ook twee koffielepels tomatenpuree bij1
  • 7 Laat alles goed gaar worden1
  • 8 Doe er dan als laatste de room bij en laat nog even doorsudderen1
  • 9 Opdienen met kroketjes of frieten

kip met scampi of grote garnaal is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken garnalen met limoendressing
15 min Snack
Bekijk recept
Aperitiefsnoepjes met grijze garnalen
20 min Snack
Bekijk recept
Krokante gamba met currydip
25 min-
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept