Zoek
indische kip
4
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 gr kipfilet, in blokjes
2-3 uien gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
9 eetl ketchup
9 eetl ketjap-manis of asin
6 eetl azijn
5 eetl bruinesuiker
2-3 eetl pindakaas
1 eetl citroensap
2 rode pepers, in ringetjes
200 gr taugè
0 kroepoek en rijst
0 eventueel roerbakgroenten ( Oosterse )
1 thl rode tabasco
1-2 eetl gembersiroop
Bereiding
1
Verhit boter en olie in een wok en roerbak de kip,
2
bestrooi met peper & zout naar smaak.
3
Haal kip uit de pan en even apart houden.
4
Fruit de ui, peper en de knoflook.
5
Voeg kopje water, ketchup, ketjap, bruinesuiker, azijn, gembersiroop
6
en de pindakaas toe. ( eventueel 1 el citroensap )
7
De kip terug in de pan en warm goed door.
8
Proef het even en voeg eventueel naar smaak 1-2 tl bouillonpoeder toe.
9
laat het gerecht ca 5 min. sudderen.1
0
Vlak voor serveren de taugè toevoegen aan het gerecht.1
1
TIP: Bak roerbakgroenten mee met de ui.1
2
Serveer met bijv. peultjes of snijbonen of een frisse gemenge salade.1
3
Lekker met rijst en kroepoek.
indische kip is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept