indische kip

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit boter en olie in een wok en roerbak de kip,
  • 2 bestrooi met peper & zout naar smaak.
  • 3 Haal kip uit de pan en even apart houden.
  • 4 Fruit de ui, peper en de knoflook.
  • 5 Voeg kopje water, ketchup, ketjap, bruinesuiker, azijn, gembersiroop
  • 6 en de pindakaas toe. ( eventueel 1 el citroensap )
  • 7 De kip terug in de pan en warm goed door.
  • 8 Proef het even en voeg eventueel naar smaak 1-2 tl bouillonpoeder toe.
  • 9 laat het gerecht ca 5 min. sudderen.1
  • 0 Vlak voor serveren de taugè toevoegen aan het gerecht.1
  • 1 TIP: Bak roerbakgroenten mee met de ui.1
  • 2 Serveer met bijv. peultjes of snijbonen of een frisse gemenge salade.1
  • 3 Lekker met rijst en kroepoek.

indische kip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept