2 Giet er het sinaasappelsap en een glas Coca-Cola bij. Vul verder aan met warm water tot de kip net onder staat.
3 Voeg de tomaten, 1 in schijven gesneden ui, de pruimen en de fijngesneden look toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg het kippenbouillonblokje en het chilipoeder aan het geheel toe om de smaak nog wat op te krikken.
4 Breng dit alles aan de kook en laat 30 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur.
5 Spoel de witte ronde rijst en meng hem in een kookpot met 2 eetlepels Solo, het fijngehakte chilipepertje en de in blokjes gesneden wortel.
6 Voeg voldoende water toe aan de rijst. Laat als smaakversteviger een gepelde ui – niet gesneden – ook meekoken met de rijst.
7 Wanneer de rijst klaar is, haal je de ui eruit.
8 Ga na of de kip genoeg gekruid is en bind eventueel de saus met wat Maïzena.
9 Serveer de kip naast de rijst en overgiet het geheel met de saus.