Tajine met kip, safraan en peer

4
100 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : maak van de uien, knoflook, olie, honing, kruiden, zout en peper een pasta in een ruime schaal en wentel daar de stukken kip doorheen. Laat afdekt op een koele plek 1 uur marineren.
    - wrijf de kruidenpasta van de stukken kip en verwarm ondertussen 1 el olijfolie in een pan - bak de kip aan en neem uit de pan - voeg de kruidenpasta en amandelen toe en roerbak op laag vuurtje ca 3 minuten - leg de kip weer terug in de pan en giet de bouillon erbij - roer even om en laat afgedekt ca 20 minuten stoven - schil ondertussen de peren en snijd in kwarten - voeg ze toe aan de kip en laat afgedekt nog 15 minuten meestoven Lekker met couscous en doperwten. Varieer ook eens met kippebouten of kipfilets

Tajine met kip, safraan en peer is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept