Kwartels met clementines

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wel de rozijnen een paar uur in de helft van de cognac. Verwarm de oven voor op 250°C. Snij een paar stukjes schil van de clementines, zonder het wit. Pel één clementine en verdeel ze in partjes. Haal ook de witte velletjes eraf. Pers het sap uit de andere clementine, doe dat met de hand per partje. Stop in elk kwarteltje wat rozijnen, een mandarijnschilletje en een takje tijm. Bestrooi ze met zout en peper. Bak de kwartels rondom in de Solo in een ovenvaste pan. Zet ze vervolgens 10 minuten in de oven. Haal de pan eruit, verlaag de oven tot 175°C. Doe de rest van de cognac erbij, het clementinesap en nog een klontje Solo. Zet de kwartels nog 15 minuten in de oven. Haal ze eruit en leg op een voorverwarmd bord. Doe de mandarijnpartjes bij de saus, roer door en giet over de kwartels. Lekker met puree of couscous.

Kwartels met clementines is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebak met speculoos en clementines
Nagerecht
Bekijk recept
Rolgebak met choco
Nagerecht
Bekijk recept
Zo-klaar-clementinetiramisu
11 min Nagerecht
Bekijk recept
Kwartels met clementines en honing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kwartelfilets met Spaanse spinazie
30 min-
Bekijk recept
Kwartels met clementines en honing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kwartel met geurige couscous
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept