Gekaramelliseerde kalkoen met citroengras

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de kalkoenfilets gedurende 5 minuten aan elke kant in 10 g Solo en een stengel citroengras. Ontvet de braadpan, voeg de honing toe om de filets te karamelliseren en laat het vlees rusten. Plaats de filets 4 minuten in de oven op 180°C.
  • 2 Strooi de couscous in een schaal met 15 g Solo, peper en zout. Voeg er 30 cl kokend water aan toe en laat zwellen.
  • 3 Hak de platte peterselie en de citroenbladeren. Voeg ze toe aan de couscous.
  • 4 Snij de aubergine in sneden van 3 cm dikte en laat ze fruiten in wat olijfolie met een geperst teentje look, rozemarijn, peper en zout.
  • 5 Snij de filets en leg ze op de borden. Voeg er een beetje kooknat aan toe.
  • 6 Leg een dresseerring op elk bord, vul afwisselend met een laagje tabouleh en aubergines en verwijder de dresseerring.
  • 7 Werk af met een streepje hazelnootolie en dien op.

Gekaramelliseerde kalkoen met citroengras is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Garnalencurry met spinazie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel
35 min
Bekijk recept
Stilton met port en gekaramelliseerde peer
20 min- Nagerecht
Bekijk recept