Kip met venkel en witbier:

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het vlees in hapklare stukjes, de venkel in vier stukken snijden en dan in reepjes van 1 cm dik. De sjalotjes en look fijn snijden. Warm de olijfolie op in de wok en roerbak het vlees en de groenten samen gedurende 5 minuten. Blussen met het bier en kruiden met peper&zout. Als het begint te koken, het vuur iets lager zetten en nog gedurende 8 minuten laten sudderen zonder deksel. Af en toe eens omroeren. De kokosmelk erdoor roeren, aan de kook brengen en de saus binden met in de sherry opgeloste maïzena. Serveren met gekookte rijst. Drank, juist ja, hetzelfde als in de saus.

Kip met venkel en witbier: is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselmaaltijd met bier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Emulsie van aardbeien met witbier, chantilly van plattekaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes in biersaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept