kip met aardbeien en ricotta

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 haal 4 mooie aardbeien uit de doos en leg opzij voor de garnieringneem de helft van de aardbeien en snijd die in kleine stukjes
  • 2 mix deze heel fijn, en haal dit door een zeef, zodat je enkel nog sap hebt
  • 3 meng dit sap met de ricotta en zet ff opzijsnijd de andere helft van de aardbeien in 4 en zet in een kommetje ff opzij snijd de kippefilet in kleine stukjes
  • 4 verwarm de zonnebloemolie in een pot waar je in kan stoven
  • 5 bak de kippeblokjes in de olie aan na 15 minuten doe je het kippenkuipje erbij en laat dit smelten
  • 6 voeg een klein beetje water bij
  • 7 strooi de droge kippefond en een beetje bloem erboven op
  • 8 laat 15 minuten sudderen voeg er het ricotta mengsel erbij
  • 9 en laat 10 minuten sudderen doe dan de stukken aardbeien erbij 1
  • 0 en laat 10 minuten sudderen als alles klaar is warm opdienen in een stijnen potje per persoon of een diep borden leg er een hele aardbei op als garniering

kip met aardbeien en ricotta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept