1 Snijd de kip in 8 stukken. Maak een marinade met het sap van 1 citroen en de schil van 1 citroen, de suiker, de gember in fijne schijfjes, de olie en het citroengras. Laat alles gedurende minimum 3 uur afgedekt marineren in de koelkast.
2 Laat de bamboescheuten uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in fijne reepjes. Snipper de look fijn.
3 Haal de kip uit de marinade en bak ze in de Solo mooi goudbruin aan alle zijden. Voeg de marinade en een weinig water toe en laat de kip gaarstomen onder deksel (ca.15 minuten).
4 Stoom ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5 Bak de paprika, look, sojascheuten en bamboescheuten in de wok met een weinig olie en voeg de ketjap toe.
6 Serveer de kip met de rijst, groenten en de saus.
Kip in citroenmarinade met bamboe, gember en rijst is een recept van Solo Open Kitchen