Kip in citroenmarinade met bamboe, gember en rijst

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kip in 8 stukken. Maak een marinade met het sap van 1 citroen en de schil van 1 citroen, de suiker, de gember in fijne schijfjes, de olie en het citroengras. Laat alles gedurende minimum 3 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  • 2 Laat de bamboescheuten uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in fijne reepjes. Snipper de look fijn.
  • 3 Haal de kip uit de marinade en bak ze in de Solo mooi goudbruin aan alle zijden. Voeg de marinade en een weinig water toe en laat de kip gaarstomen onder deksel (ca.15 minuten).
  • 4 Stoom ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Bak de paprika, look, sojascheuten en bamboescheuten in de wok met een weinig olie en voeg de ketjap toe.
  • 6 Serveer de kip met de rijst, groenten en de saus.

Kip in citroenmarinade met bamboe, gember en rijst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept