1 Pel de gember, de ui en de look en snipper ze grof.
2 Ontpit en snipper de chilipeper,
3 Maak een slaatje door de wortel in fijne reepjes te snijden, de Chinese kool, lente ui en koriander fijn te snipperen en dat alles samen met de sojascheuten goed te mengen tot een mooi kleurrijk slaatje. Kruid af met peper, zout, olijfolie en witte balsamiek azijn.
4 Kook de rijst gaar volgens de beredingswijze aangegeven op de verpakking.
5 Snij de kip in grove blokken en spies ze op citroengras.
6 Bak de brochettes in een pan met wat Solo.
7 Nadat de kip gebakken is, doe je in dezelfde pan de in stukken gesneden gember, de look, een ui, de chili peper (zonder pitjes) en honing samen even karameliseren.
8 Blus met mirin, de witte balsamiek azijn en een scheut ketchup.
9 Laat dit nog even doorkoken en giet dan door een zeef.