Kip in rode wijnsaus

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kip kruiden met pezo en aanbraden in de solo, ui en look bijvoegen en even laten fruiten. Spekblokjes en champignons bijvoegen, even mee opbakken, blussen met water en de rode wijn.
  • 2 1 eetlepel balsamico, het laurierblad en het bouillonblokje erbij en ongeveer 20 minuten laten stoven op middelmatig vuur. Kipfilets uithalen en warm houden onder aluminiumfolie.
  • 3 Laurier en look verwijderen en de saus op hoog vuur laten inkoken tot ongeveer de helft en room bijvoegen.
  • 4 Nog even laten warm worden en de saus naargelang uw smaak binden met maizena. Men kan dit gerecht serveren met pasta of met kroketjes.

Kip in rode wijnsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept