Kip-curry en rijst

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 We kruiden de kippenfilets met pezo en paprikapoeder.
  • 2 We bakken de kippefilets mooi bruin en gaar in een pan in de gesmolten solo. We koken ondertussen de rijst, daarbij volgen we de aangegeven kooktijd op de verpakking.
  • 3 We stoven vervolgens in een klein pannetje met wat solo de fijngesneden sjalot en een halve geschilde en in blokjes gesneden appel. We snijden de schijfjes ananas eveneens in blokjes en houden apart, het sap ook.
  • 4 In een steelpannetje brengen we een halve liter melk en een beetje ananassap aan de kook. We voegen een klein klontje hoeveboter toe en kruiden met twee koffielepels currypoeder en het bouillonketeltje. Wanneer de saus kookt voegen we al roerend enkele koffielepels maïzena toe om in te dikken. Wanneer de saus dik genoeg is halen we ze van het vuur en voegen de blokjes ananas, de gefruitte sjalot en appelblokjes toe.
  • 5 We kruiden eventueel bij met pezo, currypoeder of ananassap.
  • 6 We leggen de rijst in het midden van een goed warm bord, daar bovenop de kipfilet en we naperen alles met de saus.
  • 7 Bestrooien met wat gehakte peterselie.

Kip-curry en rijst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept