1 We kruiden de kippenfilets met pezo en paprikapoeder.
2 We bakken de kippefilets mooi bruin en gaar in een pan in de gesmolten solo. We koken ondertussen de rijst, daarbij volgen we de aangegeven kooktijd op de verpakking.
3 We stoven vervolgens in een klein pannetje met wat solo de fijngesneden sjalot en een halve geschilde en in blokjes gesneden appel. We snijden de schijfjes ananas eveneens in blokjes en houden apart, het sap ook.
4 In een steelpannetje brengen we een halve liter melk en een beetje ananassap aan de kook. We voegen een klein klontje hoeveboter toe en kruiden met twee koffielepels currypoeder en het bouillonketeltje. Wanneer de saus kookt voegen we al roerend enkele koffielepels maïzena toe om in te dikken. Wanneer de saus dik genoeg is halen we ze van het vuur en voegen de blokjes ananas, de gefruitte sjalot en appelblokjes toe.
5 We kruiden eventueel bij met pezo, currypoeder of ananassap.
6 We leggen de rijst in het midden van een goed warm bord, daar bovenop de kipfilet en we naperen alles met de saus.