Feestelijk kalkoengebraad

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid het kalkoengebraad rondom met cayennepeper en zout. Leg het in een ovenschaal met enkele klontjes solo en bak het ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 180° C. Bedruip het gebraad regelmatig met wat saus.
  • 2 Haal het vlees uit de oven, giet de cognac erover en flambeer het even, zorg wel dat de vlam niets kan verbranden (dampkap, luster, plafond..). Haal het gebraad uit de pan en hou het warm onder aluminiumfolie. Giet de gevogeltefond in de braadpan en laat voor de helft inkoken. Doe hetzelfde met de witte wijn. Schraap intussen de aanbaksels goed los. Zeef de saus, zet ze weer op het vuur en doe er de uitgelekte witte druiven bij. Laat aan de kook komen en roer er ten slotte de room door. Laat wat indikken.
  • 3 Snij het gebraad in dikke plakken en serveer met de saus en gefrituurde dennenappeltjes of kroketten, eventueel met een halve warme appel met rode bessen.
  • 4 Tip: U kunt het gebraad in de oven klaarmaken, maar het kan ook in een grote kookpan. Zet de pan op een laag vuurtje en laat het kalkoengebraad langzaam garen onder het deksel. Een pan met dikke bodem werkt het best.
  • 5 Indien u droge witte wijn gebruikt, giet dan een beetje sap van de druiven bij de saus.

Feestelijk kalkoengebraad is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerd aardappel-stoofpeertaartje
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad met druiven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met gebakken aardappeltjes en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met kalkoen en Boursin à la Italia
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kinderpannenkoeken feestelijk gevuld
15 min
Bekijk recept
Moorkopsoesjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Feestelijk blije kip in zoutdeeg
2 uur-
Bekijk recept