Kip met spinazie (parmentier)

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontvel en versnijd de kip, of laat de poelier dat doen. Laat de stukken garen in het ganzevet, kruid met tijm, laurier en rozemarijn en pezo.
  • 2 Als de kip mooi bruin en gaar is, ontbenen, verdeel het vlees in hapklare stukjes, kruid met pezo en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Kook de aardappelen in gezouten water, pureer en meng met de hoeveboter. Ga de kruiding na en houd warm.
  • 4 Verwarm de olie en laat de spinazie smelten, kruid met pezo, hou warm.
  • 5 Vul 4 metalen ringen, eerst met een laagjes spinazie, dan een laagje kippenvlees en tenslotte de aardappelpuree, verwijder de ring. Zet onder grill, grill de aardappelpuree mooi bruin.

Kip met spinazie (parmentier) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vispaté parmentier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parmentier met pens, appels en noten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt parmentier met wortelpuree
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt parmentier
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept