Kip met wijnazijn

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de sjalotten en de tomaten grof in de keukenrobot. Bak de kip in een klontje boter, kruid met peper en zout en laat het vlees onder deksel garen. Haal de kip eruit en hou warm. Blus de warmte in de pan met de wijnazijn. Giet de gehakte tomaten en sjalotten erbij en laat het vocht voor de helft inkoken. Voeg de kalfsfond erbij. Klop de saus op met enkele klontjes koude boter en roer er de verse dragon door. Laat de kip nog 10 min zacht verdergaren in de saus. Serveer de kip met de saus en verse pasta.

Kip met wijnazijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept