1 Rasp de schil van de sinaasappel. Bewaar het sap en het sap van de perssinaasappel. Snij de look in dunne plakjes. Verwijder de buitenste harde, laag van de venkel en snij de groente in dunne schijfjes. Bak de venkel 10 min in olijfolie in een afgedekte pan met de look, de rozijnen, amandelen, korianderzaadjes en de sinaasappelschil. Voeg het sinaasappelsap en de azijn toe en breng aan de kook. Kruid naar smaak met peper en zout. Zet de zoetzure venkel opzij en laat afkoelen. Maak schuine inkervingen in het vel van de eendenfilet. Bak ze 5 min op de velkant en nog eens 3 min langs de andere kant. Snij de eend in repen. Bestrooi de zoetzure escabèche met verse koriander, roer om en schik op de borden. Leg er de eendenfilet op.Wijntip: rode wijn uit de Rhônevallei.
Escabèche van zoetzure venkel en gegrilde eend is een recept van Solo Open Kitchen