1 Bind 3 takjes peterselie met de tijm en de laurier tot een kruidentuiltje en hak de rest van de peterselie fijn. Snij de helft van de wortelen, de selder en de prei in julienne en snij de rest in grove stukken. Breng de kippenbouillon met de grofgesneden groenten aan de kook en kruid met peper en zout. Kook de aardappelen net gaar in gezouten water. Snij de kip in stukken en verwijder het vel en het vet. Voeg de stukken kip bij de kokende bouillon en laat garen. Klop de eieren los met de room. Schep de stukken kip uit de bouillon en hou ze warm. Zeef de bouillon en breng weer aan de kook. Voeg er de julienne van groenten aan toe en laat even doorkoken. Schep een pollepel bouillon bij de room en het ei, roer stevig en giet het mengsel door de bouillon onder voortdurend roeren. Kook de bouillon niet meer door of het ei gaat stollen. Voeg de warme kippenstukken bij de waterzooi en verdeel over warme borden. Bestrooi met peterselie en serveer.