Kip met cider en groene peper

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst beetgaar. Bak de kip mooi bruin op matig vuur in wat olijfolie en boter. Schil de appelen, snij ze in plakken en laat ze zacht goudbruin bakken in een antikleefpan met een klontje boter. Haal de kip uit de pan en giet er de cider in. Krab het aangebakken kooknat los en laat de cider voor de helft inkoken op hoog vuur. Voeg er de room, curry en groene peper aan toe. Meng alles goed en leg de kip in de saus. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 min sudderen. Dien heel warm op met de appelplakjes, bestrooid met peper en de basmatirijst.

Kip met cider en groene peper is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept