Zoek
Kip met ‘Petits gris’
4
45 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kipfilet
150 gr erwtjes
150 gr wortelen
3 teentjes knoflook
2 dl melk
12 Petit gris slakken
solo, bakken en braden
snuifje suiker
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Kook de erwtjes gaar in gezouten water, giet af en koel onder koud stromend water. Mix tot een puree en kruid met pezo.
2
Kook de worteltjes gaar in gezouten water, giet af, koel onder koud stromend water. Mix tot een puree en kruid met pezo en een snuifje suiker.
3
Stoof de gepelde look in wat solo, voeg de melk toe en breng aan de kook, zet het vuur uit, laat ½ uur trekken.
4
Snijd de kippenfilet in kleine blokjes, bruin ze in solo en kruid met pezo.
5
Warm de slakjes op in solo en kruid met pezo.
6
Zeef de melk en mix met een staafmixer tot schuim.
7
Maak quenelles van de groentenpuree en lepel deze afwisselend op een bordje, een totaal van
4
.
8
Schik de kippenblokjes en de slakjes op de groentenpuree en werk af met wat lookschuim.
Kip met ‘Petits gris’ is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Quiche met kaas en spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Zalmfilet met basilicum-roomsaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwcarpaccio met notenpesto
45 min-
Bekijk recept
Geroosterd fruit met vanille en gesmolten Fruité du Cap Gris-Nez
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept