2 Meng de bloem met wat pezo en haal er de stukken kip door.
3 Smelt de helft van de solo in een braadpan en bak er de kip aan beide kanten goudbruin, +/- 2 minuten aan elke kant.
4 Leg de stukken kip vervolgens met de velkant naar onderen, zet het deksel op de pan en laat de kip 25 minuten verder garen in de oven.
5 Haal de pan uit de oven, haal de kip eruit en hou warm onder aluminiumfolie.
6 Giet de wijn of sherry in de pan en laat 3 minuten inkoken op een hevig vuur. Voeg er de room aan toe, draai het vuur lager en leg de stukken kip in de saus.
7 Laat nog 20 minuten garen op een zacht vuur zonder deksel.
8 Kook intussen de asperges beetgaar en laat ze uitlekken op keukenpapier.
9 Smelt de rest van de solo in een grote pan en bak er de asperges 3 minuten in aan, draai ze halverwege de baktijd voorzichtig om, kruid met pezo.1
0 Maak 4 bundeltjes asperges en bind ze telkens vast met 3 sprietjes bieslook.1
1 Kruid de saus met pezo en serveer de kip met de saus en asperges op zeer warme borden.1
2 Lekker met aardappelgratin of gekookte aardappelen gemengd met gehakte peterselie.
Poularde met vin jaune en groene asperges is een recept van Solo Open Kitchen