Poularde met vin jaune en groene asperges

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2 Meng de bloem met wat pezo en haal er de stukken kip door.
  • 3 Smelt de helft van de solo in een braadpan en bak er de kip aan beide kanten goudbruin, +/- 2 minuten aan elke kant.
  • 4 Leg de stukken kip vervolgens met de velkant naar onderen, zet het deksel op de pan en laat de kip 25 minuten verder garen in de oven.
  • 5 Haal de pan uit de oven, haal de kip eruit en hou warm onder aluminiumfolie.
  • 6 Giet de wijn of sherry in de pan en laat 3 minuten inkoken op een hevig vuur. Voeg er de room aan toe, draai het vuur lager en leg de stukken kip in de saus.
  • 7 Laat nog 20 minuten garen op een zacht vuur zonder deksel.
  • 8 Kook intussen de asperges beetgaar en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 9 Smelt de rest van de solo in een grote pan en bak er de asperges 3 minuten in aan, draai ze halverwege de baktijd voorzichtig om, kruid met pezo.1
  • 0 Maak 4 bundeltjes asperges en bind ze telkens vast met 3 sprietjes bieslook.1
  • 1 Kruid de saus met pezo en serveer de kip met de saus en asperges op zeer warme borden.1
  • 2 Lekker met aardappelgratin of gekookte aardappelen gemengd met gehakte peterselie.

Poularde met vin jaune en groene asperges is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Poularde In Romertopf
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Poularde Uit Bresse Met Acaciahoning En Frambozenazijn
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Poularde met vin jaune en asperges
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Suprême van poularde de Bresse met vitelottepuree
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept