Stoofpotje van kip en abrikoos

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Gebruik liefst een echte (ouderwetse) stoofpot, die geeft het beste resultaat.
  • 2 Doe boter en olie in de stoofpot en braad daarin de kip kort aan tot ze goudbruin is.
  • 3 Doe de stukjes ui erbij om te fruiten.
  • 4 Voeg de witte wijn of sherry en het water toe.
  • 5 Als dat kookt: voeg het bouillonblokje, de abrikozen, rozijnen, cashewnoten en kaneelstokjes toe
  • 6 Kruid met peper en zout.
  • 7 Laat een halfuur sudderen op een laag vuur. Zorg ervoor dat de kip zo lang mogelijk in de saus blijft.
  • 8 Verwijder het kaneelstokje. Haal de kip even uit de pot, hou ze warm. Klop de saus met bloem of Maïzena tot ze genoeg ingedikt is en voeg eventueel de kip opnieuw toe.
  • 9 (Oorspronkelijk recept: Flair)

Stoofpotje van kip en abrikoos is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Couscous met kip en abrikoos
45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaflip anders
15 min Nagerecht
Bekijk recept
IJsparfait met abrikozen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept