1 Wrijf de kip in met peper, zout, foelie en kardamonpoeder naar smaak. Vul ze verder met de grofgehakte look en de tijm. Kruid met peper en zout. Smelt wat boter in een pan en bruin de kip aan beide zijden. Verdeel de bakboter in klontjes over een braadschotel en leg er de kip op. Bak ze 1 u in een voorverwarmde oven op 250°C. Draai de kip na 30 min om en lepel er regelmatig het braadvocht over. Neem ze uit de oven en verwijder de look. Hou de kip warm. Giet het braadvocht uit de schotel in een pan en verhit er de look in. Blus de pan met de bruine fond en het abdijbier. Laat het braadvocht half inkoken en mix ze fijn. Zeef de saus en laat ze afkoelen. Snij de groenten in een brunoise van 1 cm. Blancheer ze 2 min licht gezouten kokend water en verfris ze onder koud water. Bak de groenten even op in wat boter en kruid ze met peper en zout. Warm de saus op. Snij de kip in plakjes en verdeel ze over warmde borden. Lepel er de brunoise naast en werk af met wat saus.
Mechelse koekoek met herfstbrunoise en tijm is een recept van Solo Open Kitchen