Gemarineerde kip met kersen en pruimen

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid de kip met peper en zout. Meng de Kriek Max en de kersenlikeur. Kruid met peper. Leg de kip erin en laat ze 1 u afgedekt marineren in de koelkast. Hak de wortel en de ui fijn. Snij de paparika in reepjes. Dep de kip droog en bestrooi ze met wat bloem. Bak de kip aan beide kanten goudbruin in wat boter. Voeg er de helft van de marinade, de snippers wortel en ui, de gedroogde pruimen en de reepjes paprika bij en laat de kip 30 min sudderen. Kruid met flink wat peper. Roer de kersen en de olijven erdoor en laat ze 5 min meewarmen onder deksel. Serveer de kip heet.

Gemarineerde kip met kersen en pruimen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept