Kip-chorizospiesjes met sherry en sinaasappel

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spaans Portugees, Voorgerecht personen 4
  • 2
    Voorbereiding
  • 3 Snijd de kipfilets in blokjes van ca 1,5 bij 1,5 cm. Meng voor de marinade sherry en 1 eetlepel olijfolie. Rasp de schil van de sinaasappel en roer erdoor. Pers de helft van de sinaasappel uit en meng het sap door de marinade. Laat de kip minimaal 1 uur marineren. Snijd de chorizo in vierkante plakjes van ca 0,5 cm dik, ter grootte van de kipblokjes. Rijg om en om ca 4 plakjes chorizo en ca 3 blokjes kip aan de spiesjes.
  • 4 Snijd de overgebleven halve sinaasappel in partjes.
  • 5
    Voorbereiding
  • 6 Verwarm twee koekenpannen voor en verhit in elke pan een eetlepel olijfolie. Bak hierin in ca 8 minuten de kipspiesjes aan alle kanten bruin en gaar.
  • 7 Serveer met de partjes sinaasappel, om over de spiesjes uit te knijpen

Kip-chorizospiesjes met sherry en sinaasappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept