3 Snijd de kipfilets in blokjes van ca 1,5 bij 1,5 cm. Meng voor de marinade sherry en 1 eetlepel olijfolie. Rasp de schil van de sinaasappel en roer erdoor. Pers de helft van de sinaasappel uit en meng het sap door de marinade. Laat de kip minimaal 1 uur marineren. Snijd de chorizo in vierkante plakjes van ca 0,5 cm dik, ter grootte van de kipblokjes. Rijg om en om ca 4 plakjes chorizo en ca 3 blokjes kip aan de spiesjes.
4 Snijd de overgebleven halve sinaasappel in partjes.
5Voorbereiding
6 Verwarm twee koekenpannen voor en verhit in elke pan een eetlepel olijfolie. Bak hierin in ca 8 minuten de kipspiesjes aan alle kanten bruin en gaar.
7 Serveer met de partjes sinaasappel, om over de spiesjes uit te knijpen
Kip-chorizospiesjes met sherry en sinaasappel is een recept van Solo Open Kitchen