Kip met ragout van aubergine

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Verhit een grote braadpan en schenk er een scheutje olijfolie in. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Bak de kip in porties romdom bruin, elke kant circa 2 minuten. Leg de gebakken kip op een schaal. Doe de resterende olijfolie in de pan en bak de sjalotjes, knoflook en aubergine onder af en toe roeren 5-7 min. tot de ui glazig is en de aubergine zacht begint te worden. Bak ook een paar takjes tijm en rozemarijn mee. Strooi er royaal peper en zout over. Voeg de courgette toe en schenk de wijn erbij. Laat het vocht op laag vuur tot de helft inkoken. Roer de tomaten door de groenten en de ragout is klaar. Leg de kipfilets op de ragout en strooi er nog wat takjes kruiden over. Zet het geheel 5 à 10 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de filets, tot ze helemaal gaar zijn. Laat het gerecht 5 minuten rusten, serveer met knapperig brood.

Kip met ragout van aubergine is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept