Marokkaanse kippenbouten

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - verwarm de oven voor op 180°C
  • 2
    - maak een marinade van 2 el olijfolie en de ras el hanout kruiden
  • 3
    - besmeer de kippenbouten met de marinade en laat ze even rusten
  • 4
    - snij de ui en wortel in kleine stukjes en de tomaten in partjes
  • 5
    - leg de kippenbouten in een grote vuurvaste schotel en voeg er de schijfjes chorizo aan to
  • 6
    - schik er de ui, wortel, tomatenpartjes en kikkererwten bij
  • 7
    - kruid met peper en zout, giet er de kippenbouillon en sherry over en laat 30 minuten garen in de oven
  • 8
    - haal de kippenbouten uit de oven en bestrooi ze met verse koriander
  • 9 Serveer met couscous en/of naanbrood.

Marokkaanse kippenbouten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept