1 in een ronde,aardewerken pan met olie het gehakte knoflook en de ui aanfruiten. als ze gaan kleuren de hele,ontveld duifjes,de saffraan,de gehakte gember,de peterselie,de koriander en het zout toevoegen. doe er genoeg kippenbouillon bij om de duifjes te bedekken en laat het geheel op laag vuur net gaar worden. als de duifjes gaar zijn en bijna afgekoeld,ontdoe ze dan van hun botten en maak het vlees klein met de handen. vervolgens de eieren klutsen in een kom,het duivenvlees toevoegen met een beetje bouillon en het mengsel tot een homogene massa verwerken voor de vulling. om de pastei te bereiden bekleed je een bakvorm met een basis van brickdeeg,daarover nog een vel en daarop de duivenvulling en vervolgens een laatste laag van het deeg. de pastei goed afsluiten en gedurende 10 min in een op 220 graden voorverwarmde oven plaatsen. eenmaal gaar met poedersuiker bestrooien en garneren met gemalen amandelen.