2 Kruid de koekoek met pezo, schik hem in een ovenschotel en leg er enkele klontjes solo op.
3 Bak de koekoek in ± 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar (zie tip).
4 Pel de sjalotjes en hak ze fijn.
5 Was de oesterzwammen, verwijder de steeltjes en snijd de hoedjes in schijfjes van 1 cm breed.
6 Neem de koekoek uit de schotel en houd hem warm onder aluminiumfolie.
7 Giet het overtollige braadvocht weg, zet de schotel op een niet al te hoog vuur, voeg er opnieuw een klontje solo aan toe en stoof hierin de sjalotjes. Blus met de witte wijn, schraap de braadresten los en giet dit alles in een steelpan, laat even inkoken, voeg er de room aan toe.
8 Breng opnieuw aan de kook tot u een gladde saus bekomt en meng er de oesterzwammen bij, laat ± 3 minuten sudderen.
9 Brokkel de Roquefort in stukjes en smelt deze in de saus, kruid af met pezo.1
0 Snij de koekoek in stukken, dresseer ze op warme borden, nappeer met de saus en serveer met zelfgemaakte frietjes, versier met enkele blaadjes gemengde salade en partjes tomaat. 1
1 Tip: Als het vocht dat uit de koekoek loopt helder van kleur is, is de1
2 koekoek gaar, zo contoleer je altijd de gaarheid van gevogelte. 1
3 U kunt de koekoek ook vervangen door en gewone kip, of kipfilets of bouten, gebakken in een pan met dikke bodem.
Mechelse koekoek met Roquefort en oesterzwammen is een recept van Solo Open Kitchen