Met citroen, salie en knoflook gevulde kip

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 200°C voor.
  • 2 Breng de kip op smaak met overvloedig zout en peper. Pers het sap uit een halve citroen en besprenkel er de kip mee. Vul de kip met de geperste citroenhelft, de salie en 3 teentjes knoflook. Leg de margarine op de kip en plaats ze in de grilloven. Bak de kip gedurende 1 tot 1 uur en 15 minuten en bedruip ze regelmatig totdat het nat van de kip helder is en het vel knapperig.
  • 3 Haal de kip uit de grilloven en leg ze op een snijplank.
  • 4 Bereid een bouillon van de 375 ml water en het bouillonblokje.
  • 5 Bewaar 2 eetlepels vleesnat. Breng het in een kookpot op een matig vuur aan de kook. Snijd de 2 overige teentjes knoflook fijn en voeg ze al roerend bij het vleesnat. Voeg terwijl je in het mengsel blijft roeren de bloem, de bouillon, het sap van de andere citroenhelft en de tabasco toe. Blijf kloppen totdat de saus kookt en dikker wordt. Giet de saus over de kip.

Met citroen, salie en knoflook gevulde kip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept