Zoek
Braadkip met fijne kruidensaus
4
105 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 eetlepel bloem
1 citroen
1 kip van 2 kg
1 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip
4 teentjes knoflook
verse rozemarijnblaadjes
verse salieblaadjes
500 ml water
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
2
Doe de salie en rozemarijn in de kip en kruid met peper en zout.
3
Pers de citroen uit boven de kip en steek de uitgeknepen stukken en de look ook in de kip .
4
Schik de kip in een ovenschotel.
5
Bereid de bouillon met de 500 ml water en het Knorr bouillonblokje en giet de heflt ervan over de kip.
6
Laat de kip gedurende ongeveer
1
5 uur braden of totdat de thermometer 85°C aangeeft als je hem in de borst of bout van de kip steekt.
7
Begiet regelmatig met braadjus tijdens het garen .
8
Schik de kip, als ze gaar is, op een schotel en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
9
Giet de rest van de bouillon in de ovenschotel en schraap de aanbaksels los.1
0
Giet in een pannetje , roer er de bloem bij en laat op matig heet vuur indikken.1
1
Zeef en dien met de gebraden kip op.
Braadkip met fijne kruidensaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spinazie-panpizza met lamsworstjes en kruidensaus
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met chorizo en tomaatjes
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met Italiaanse groenten en kip
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse winterstoof met komijnenkaas
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadkip met Pas de Bleu kaassaus en gebakken fruit
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met vergeten groenten en kalepesto
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met dragon-mosterdglazuur
1u50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept