Kip met scampi

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Versnipper de sjalot, snijd de paprika en de wortel in reepjes en vervolgens de pijpajuintjes in fijne ringen.
  • 2 Snijd de kip in blokjes (ik laat de kip een halfuurtje in de diepvriezer dan snijd ik de kip in blokjes met behulp van een schaar)
  • 3 De blokjes met maizena bedekken en een half uurtje macereren (de kip blijft bij het bakken mooi sappig)
  • 4 Bak de champignons appart en voeg hier de ketchup aan toe.
  • 5 Verhit de wok voor, laat deze goed heet worden en bak de kip en scampi's aan in de hete olie. Voeg look, kerriepoeder, paprika poeder en honing toe.Dit moet zeer snel gaan anders worden kip en scampi taai.
  • 6 Haal de kip en scampi's uit de wok. Vervolgens stoven we de groenten aan in de wok. Voeg de bouillon toe en laat dit gedurende 10 minuten stoven. Voeg als laatste de sojascheuten toe en laat vervolgens 5 minuten stoven.
  • 7 Voeg de kip, scampi's en champignons toe aan de groeten, eventueel een beetje kruiden met peper en zout. Laat dit alles nog even op het vuur opwarmen. Dadelijk serveren met rijst.

Kip met scampi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept