Parelhoen a la Normande

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf de parelhoen in met zout en versgemalen peper. Schil de goudreinetten en
  • 2 stop een halve appel in de buikholte.
  • 3 Braad de parelhoen in een braadpan in de boter aan alle kanten licht
  • 4 goudbruin, boven niet al te fel vuur. Keer regelmatig en zorg dat daarbij het
  • 5 stukje appel er niet uitglipt. Bedruip regelmatig met braadvocht.
  • 6 Snijd de resterende 1 1/2 appel in plakken. Neem de parelhoen na een half uurtje
  • 7 uit de pan en leg de plakken appel in de braadboter. Zet de parelhoen op de
  • 8 plakken appel, temper het vuur tot laag en laat de parelhoen, nu met een
  • 9 deksel schuin op de pan, nog een drie kwartiertjes sudderen.1
  • 0 Verwarm een lepel calvados boven een gasvlam en houd dan de lepel schuin,1
  • 1 totdat de vlam erin slaat. Laat de brandende calvados over de parelhoen lopen1
  • 2 en laat de vlammetjes rustig uitbranden. Neem de parelhoen uit de pan. Giet de1
  • 3 cider bij het braadvocht en meteen de iets voorverwarmde slagroom. Roer goed1
  • 4 door, leg de parelhoen er weer bij en laat het geheel nog enkele minuten1
  • 5 sudderen.1
  • 6 Laat de saus niet meer aan de kook komen.1
  • 7 Overheerlijk! En de rest van de cider drink je natuurlijk aan tafel op.

Parelhoen a la Normande is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip à la normande
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte Normande
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tarte Normande.
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw Met Sauce Normande
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept