Zoek
Parelhoen a la Normande
4
75 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 parelhoen
peper & zout
125 gr boter
2 grote goudrenetten
1 el calvados
1 1/2 dl cider
1/8 l (ongeklopte) room
Bereiding
1
Wrijf de parelhoen in met zout en versgemalen peper. Schil de goudreinetten en
2
stop een halve appel in de buikholte.
3
Braad de parelhoen in een braadpan in de boter aan alle kanten licht
4
goudbruin, boven niet al te fel vuur. Keer regelmatig en zorg dat daarbij het
5
stukje appel er niet uitglipt. Bedruip regelmatig met braadvocht.
6
Snijd de resterende 1 1/2 appel in plakken. Neem de parelhoen na een half uurtje
7
uit de pan en leg de plakken appel in de braadboter. Zet de parelhoen op de
8
plakken appel, temper het vuur tot laag en laat de parelhoen, nu met een
9
deksel schuin op de pan, nog een drie kwartiertjes sudderen.1
0
Verwarm een lepel calvados boven een gasvlam en houd dan de lepel schuin,1
1
totdat de vlam erin slaat. Laat de brandende calvados over de parelhoen lopen1
2
en laat de vlammetjes rustig uitbranden. Neem de parelhoen uit de pan. Giet de1
3
cider bij het braadvocht en meteen de iets voorverwarmde slagroom. Roer goed1
4
door, leg de parelhoen er weer bij en laat het geheel nog enkele minuten1
5
sudderen.1
6
Laat de saus niet meer aan de kook komen.1
7
Overheerlijk! En de rest van de cider drink je natuurlijk aan tafel op.
Parelhoen a la Normande is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kip à la normande
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte Normande
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Tarte Normande.
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw Met Sauce Normande
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept