1 Was de ratte-aardappelen en gaar ze in aluminiumfolie in de oven.
2 Kruid de piepkuikens binnenin met peper en zout en bestrijk ze met Solo of margarine.
3 Snijd de helft van de ui en de volledige wortel in blokjes en braad ze kort aan, doe ze in een ovenschaal. Plaats er de piepkuikens op, plaats de schaal onafgedekt in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende ongeveer 20 min. Overgiet ze af en toe met het braadvocht.
4 Houd de piepkuikens apart en blus de ovenschaal met de bouillon, voeg er de kruiden en de look aan toe. Laat dit zachtjes inkoken.
5 Was de raapjes en en snijd ze in partjes, kleur ze in een weinig Solo. Voeg er de spekreepjes en de rest van de ui in ringen aan toe. Voeg er, als alles mooi gekleurd is, de gezeefde bouillon aan toe en gaar nog even verder.
6 Ontbeen de piepkuikens en warm ze terug op in de oven, serveer met de raapjes en de ratte-aardappeltjes.
Piepkuiken met gekonfijte raapjes en spekjes is een recept van Solo Open Kitchen