Piepkuiken met gekonfijte raapjes en spekjes

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de ratte-aardappelen en gaar ze in aluminiumfolie in de oven.
  • 2 Kruid de piepkuikens binnenin met peper en zout en bestrijk ze met Solo of margarine.
  • 3 Snijd de helft van de ui en de volledige wortel in blokjes en braad ze kort aan, doe ze in een ovenschaal. Plaats er de piepkuikens op, plaats de schaal onafgedekt in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende ongeveer 20 min. Overgiet ze af en toe met het braadvocht.
  • 4 Houd de piepkuikens apart en blus de ovenschaal met de bouillon, voeg er de kruiden en de look aan toe. Laat dit zachtjes inkoken.
  • 5 Was de raapjes en en snijd ze in partjes, kleur ze in een weinig Solo. Voeg er de spekreepjes en de rest van de ui in ringen aan toe. Voeg er, als alles mooi gekleurd is, de gezeefde bouillon aan toe en gaar nog even verder.
  • 6 Ontbeen de piepkuikens en warm ze terug op in de oven, serveer met de raapjes en de ratte-aardappeltjes.

Piepkuiken met gekonfijte raapjes en spekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lauwwarme 'pot Au Feu' Van Piepkuiken
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van nieuwe aardappelen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mozaiek Van Piepkuiken In Aspic
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Piepkuiken met kastanjes en rode wijn en pompoenpu
0 min
Bekijk recept