Kalkoentournedos met bulgur, rodekool en bessen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de rode kool in reepjes en spoel onder koud stromend water.
  • 2 Laat een weinig Solo smelten in een kookpot.
  • 3 Voeg de rode kool toe, bestrooi met de bloem en roer om. Voeg er de bosbessenconfituur, witte wijn, laurierblaadjes, jeneverbessen en kaneelpoeder aan toe en plaats een deksel op de pot.
  • 4 Zet de rode kool op een heel laag vuurtje en gaar in 15 à 20 minuten. Roer regelmatig om, om te voorkomen dat de kool aanbakt. Voeg desnoods een weinig water toe als het te droog lijkt. Voeg op het einde van de bereidingstijd de gespoelde blauwe bosbessen toe en verwijder het deksel. Laat nog even sudderen en kruid vervolgens met peper van de molen en een weinig zeezout.
  • 5 Breng de bouillon aan de kook en voeg de nodige hoeveelheid bouillon, aangegeven op de verpakking (kan vaak verschillen) aan de bulgur toe. Kook de bulgur gaar volgens de verpakking.
  • 6 Snipper de pijpajuintjes fijn en meng ze samen met de olijfolie onder de bulgur. Breng op smaak met peper van de molen en zeezout.
  • 7 Braad de kalkoentournedos aan in een weinig Solo tot ze mooi bruin zijn. Kruid met peper en zeezout.
  • 8 Schep de bulgur op de borden, verdeel de kalkoentournedos en schep er de rode kool bij.

Kalkoentournedos met bulgur, rodekool en bessen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken kalkoentournedos met champignons
0 min
Bekijk recept
Kalkoentournedos met pancetta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoentournedos Met Rozijnensaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept