1 Snijd de rode kool in reepjes en spoel onder koud stromend water.
2 Laat een weinig Solo smelten in een kookpot.
3 Voeg de rode kool toe, bestrooi met de bloem en roer om. Voeg er de bosbessenconfituur, witte wijn, laurierblaadjes, jeneverbessen en kaneelpoeder aan toe en plaats een deksel op de pot.
4 Zet de rode kool op een heel laag vuurtje en gaar in 15 à 20 minuten. Roer regelmatig om, om te voorkomen dat de kool aanbakt. Voeg desnoods een weinig water toe als het te droog lijkt. Voeg op het einde van de bereidingstijd de gespoelde blauwe bosbessen toe en verwijder het deksel. Laat nog even sudderen en kruid vervolgens met peper van de molen en een weinig zeezout.
5 Breng de bouillon aan de kook en voeg de nodige hoeveelheid bouillon, aangegeven op de verpakking (kan vaak verschillen) aan de bulgur toe. Kook de bulgur gaar volgens de verpakking.
6 Snipper de pijpajuintjes fijn en meng ze samen met de olijfolie onder de bulgur. Breng op smaak met peper van de molen en zeezout.
7 Braad de kalkoentournedos aan in een weinig Solo tot ze mooi bruin zijn. Kruid met peper en zeezout.
8 Schep de bulgur op de borden, verdeel de kalkoentournedos en schep er de rode kool bij.
Kalkoentournedos met bulgur, rodekool en bessen is een recept van Solo Open Kitchen