1 Maak de duiven schoon door de vleugels, de nekjes en de ingewanden te verwijderen. Brand de donsveertjes weg boven bijvoorbeeld een kaars. Braad de duifjes aan in een weinig maïsolie.
2 Was en mix de tomaten, pers ze door een fijne zeef. Snipper de ui en de knoflook fijn en stoof dit aan in een weinig Solo. Voeg het tomatensap en de suiker toe en laat dit alles inkoken tot sausdikte. Voeg er de chilisaus aan toe.
3 Doe de bloem in een mengkom en maak er een kuiltje in. Doe hierin de olie, het bakpoeder, wat peper en zout en het ei en roer alles zachtjes los. Voeg er telkens wat melk bij tot je een homogeen deeg bekomt.
4 Schraap de maïskorrels van de kolf. Bak de spekreepjes in een pan en voeg er de maïskorrels aan toe. Laat ze even meebakken en voeg dit alles bij het deeg.
5 Snipper de lente-uitjes fijn en voeg ze bij het deeg en bak er 8 kleine dikke ronde pannenkoekjes van.
6 Zet de duiven nog een achttal minuten in een oven op 180°C en laat ze nog even rusten nadien.
7 Snijd het vlees van de duiven in schijfjes. Schik wat van de sla op 4 pannenkoekjes en verdeel hier de duif over. Plaats telkens een pannenkoekje erbij en druppel de pittige tomatencoulis errond.