1 Maak een marinade met de sojasaus, de kandijsuiker, maïszetmeel, de gember en de knoflook.
2 Wentel de stukken kip in de marinade en dek af, zet de kip ongeveer 20 minuten in de koelkast. Laat de kip niet te lang marineren, want dan wordt de smaak te sterk.
3 Borstel de champignons schoon en snijd de steeltjes bij, maak eventueel een stervorm in de hoedjes door er met de punt van een mes in te drukken.
4 Blancheer de broccoliroosjes 2 minuten in kokend gezouten water en verfris in ijskoud water.
5 Laat de stukken kip goed uitlekken en bewaar de marinade. Verhit de olie in een wok en kleur de stukken kip in 2 of 3 porties goudbruin in de pan. Leg de stukken kip op een voorverwarmde schotel.
6 Doe nu de champignons en de broccoli in de wok en roerbak ongeveer 1 minuut, voeg de kip toe en overgiet met de marinade, laat goed doorgaren en roer alles goed om. Voeg de koriander toe op het laatste moment en serveer met de rijst.