Kip met broccoli en champignons

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak een marinade met de sojasaus, de kandijsuiker, maïszetmeel, de gember en de knoflook.
  • 2 Wentel de stukken kip in de marinade en dek af, zet de kip ongeveer 20 minuten in de koelkast. Laat de kip niet te lang marineren, want dan wordt de smaak te sterk.
  • 3 Borstel de champignons schoon en snijd de steeltjes bij, maak eventueel een stervorm in de hoedjes door er met de punt van een mes in te drukken.
  • 4 Blancheer de broccoliroosjes 2 minuten in kokend gezouten water en verfris in ijskoud water.
  • 5 Laat de stukken kip goed uitlekken en bewaar de marinade. Verhit de olie in een wok en kleur de stukken kip in 2 of 3 porties goudbruin in de pan. Leg de stukken kip op een voorverwarmde schotel.
  • 6 Doe nu de champignons en de broccoli in de wok en roerbak ongeveer 1 minuut, voeg de kip toe en overgiet met de marinade, laat goed doorgaren en roer alles goed om. Voeg de koriander toe op het laatste moment en serveer met de rijst.

Kip met broccoli en champignons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept