Kipfilet op creoolse wijze

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de rijst. Laat de rijst gedurende 1 minuut opwarmen in een grote kookpot met 1 soeplepel olijfolie.
  • 2 Voeg 1 liter water en 1 bouillonblokje Kip toe. Laat gedurende 35 minuten op een zacht vuurtje koken.
  • 3 Ondertussen snij je de kipfilets in 4 stukken. Bak de kipfilets in 5 minuten aan in een grote pan met 2 soeplepels olijfolie.
  • 4 Bestrooi de kip met de cayennepeper. Voeg 500 ml water, het tomatenconcentraat en 2 geplette bouillonblokjes toe.
  • 5 Laat 15 minuten sudderen op een laag vuur.
  • 6 Giet de kokosmelk op de kip en voeg er ook de in stukjes gesneden bananen en ananas aan toe.
  • 7 Meng dit alles en laat nog 10 minuten verder sudderen op een laag vuur.
  • 8 Giet de rijst af en dien meteen op.

Kipfilet op creoolse wijze is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept