1 wrijf het kalkoengebraad in met peper en zout en leg het in een ovenschotel met een paar nootjes boter. Laat ongeveer 45MIN bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
2 Breng de wijn aan de kook en laat er de nectarines 15 minuten in pocheren.
3 Haal ze uit het kooknat, snij ze in schijfjes en hou ze warm.
4 Wikkel het gebraad in aluminiumfolie als het gaar is. Deglaceer de schotel met de rest van de wijn, krab de aanbaksels goed los en voeg er geplette groene peper bij. Giet die saus in een pannetje en laat 5 MIN. sudderen. Voeg er dan de rest van de boternootjes aan toe, breng op smaak.
5 Snij het gebraad aan en leg het op een verwarmde schotel, omringd met de schijfjes nectarine, en giet daarover de wijnsaus. Serveer met aardappelkroketjes
Kalkoengebraad met nectarines en groene peper is een recept van Solo Open Kitchen