gebakken kalkoenreepjes met sinaasappel

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de ui: verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak deze 1 minuut onder regelmatig omscheppen.
  • 2 Bak de kalkoenreepjes: voeg de kalkoenreepjes toe en bak ze 2-4 minuten mee tot ze bruin kleuren en bijna gaar zijn.
  • 3 Voeg de champignons toe: schep de champignons door het kalkoenmengsel en bak ze 1 minuut op matig tot hoog vuur mee tot ze beginnen te kleuren.
  • 4 Maak de saus: schenk de cognac erbij (wat met luid gesis gepaard zal gaan) en voeg sinaasappelschil en -sap plus de suiker toe. Laat alles al omscheppend 1 min. pruttelen, zodat de kalkoenreepjes en champignons goed met de saus bedekt zijn. Strooi er peterselie en wat zout en peper over. Serveer de kalkoenreepjes direct en sprenkel er wat yoghurt over.

gebakken kalkoenreepjes met sinaasappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept