2 Spoel alle bonen grondig onder koud stromend water.
3 Snipper de sjalot en snijd de paprika’s en de selder in fijne blokjes (brunoise), pel de tomaten door ze even in kokend water te dompelen en dan onmiddellijk ‘te schrikken’ in ijskoud water. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
4 Maak een vinaigrette met de olijfolie en de rode-wijnazijn, meng de paprika, selder, tomaat en sjalot met de bonen en de vinaigrette, kruid met peper van de molen en zeezout en zet dit afgedekt in de koeling gedurende minimum 1 uur (de salade wordt beter hoe langer deze marineert)
5 Haal het vlees van de karkas en snijd het in stukjes, meng de waterkers of rucola op het laatste moment met de bonensalade en serveer met de warme of lauwe stukjes kip.
6 De kip
7 Snijd de wortelen en sjalotten grof. Plet de knoflookteentjes.
8 Strooi de peper en het zeezout in de buikholte van de kip en vul de kip op met de kruiden, de ingesneden citroen, 2 knoflookteentjes en wat grof gesneden sjalot.
9 Doe de overige grof gesneden sjalot en wortelen samen met de rest van de knoflook in een grote ovenschotel en besprenkel met olijfolie. 1
0 Bestrijk de kip met Solo en zet ze bovenop de groenten. 1
1 Verwarm de oven voor op 200°C en braad de kip 1 uur in de oven, roer af en toe de groenten om en overgiet de kip halverwege de braadtijd met braadjus. 1
2 Zet de oven uit en laat de kip nog 20 à 30 minuten nagaren.
Gebraden kip met driebonensalade is een recept van Solo Open Kitchen