1 Snijd de kippenbillen door het gewricht in twee.
2 Hak de ui grof. hak de knoflook in stukjes. Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes. Schil de paprika niet.
3 Laat een klontje boter uitsmelten in een platte schotel die ook in de oven kan. Voeg de ui toe. laat 5 minuten stoven op zacht vuur. Voeg spekblokjes toe. Laat 2 minuten verder bakken.
4 Laat een klontje boter lichtbruin worden in een pan. Bak hierin de stukken gepeperde en gezouten kippenbout op tot deze langs alle kanten mooi gebruind is.
5 Leg de stukken kip op de groenten. Schuif de schotel de voorverwarmde oven in die staat afgesteld op 150°C. Laat 25 minuten braden.
6 Haal de schotel uit de oven en zet op een zacht vuur. giet de zoete witte wijn bij de kip. Schraap even flink over de bodem, onder de groenten. Laat 2 minuten koken en serveer.