1 Laat een klontje boter uitsmelten in een pot waarin de kippenwitten mooi naast elkaar passen.
2 Leg de gepeperde en gezouten kippenborsten in de schuimende boter. Laat het vlees op vrij hoog vuur langs de twee kanten een mooi kleurtje krijgen.
3 Zet het vuur onder de pot laag. Leg het deksel op de pot. Laat zeer zachtjes 10 minuten bakken. Draai dan de filets om en laat nogmaals 10 minuten bakken.
4 Draai de kippenwitten in alufolie en laat rusten.
5 Giet de vetstof in de braadpot weg. Giet de kippenfond in de pot en breng aan de kook.
6 Doe de suiker in een pannetje en verwarm de suiker op het vuur. Eerst zal de suiker smelten en daarna krijgt hij een lichtbruine kleur. Haal deze karamel onmiddellijk van het vuur.
7 Giet het citroensap bij de karamel. Bedek de handen eerst misschien best met een handdoek. Want brandende, spattende karamel maakt lelijke wonden. Zet het potje terug op het vuur en verwarm al roerend tot de karamel volledig is opgelost.
8 Giet de kippenfond bij de citroenkaramel. Roer.
9 Laat al schuddend met een pannetje nog een koud klontje boter uitsmelten in de saus. Dresseer de kippenwitten en overgiet met de saus.