Gegratineerde kip met mozzarella

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°.
  • 2 Bak de kippenbouten op een hoog vuur goudbruin in olijfolie en laat 20 minuten garen op een zacht vuur, draai ze na 10 minuten om. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Pel ui en knoflook en hak fijn, stoof glazig in 3 el olijfolie.
  • 4 Doe er de tomatenblokjes en suiker bij, laat 15 minuten sudderen, kruid met pezo en nootmuskaat.
  • 5 Snij de mozzarella in plakken.
  • 6 Doe de tomatensaus in een ovenschaal.
  • 7 Omwikkel de bouten met een plakje parmaham en leg ze in de saus.
  • 8 Leg op elke bout 2 blaadjes salie en enkele plakjes mozzarella.
  • 9 Zet 20 à 25 minuten in de oven.1
  • 0 Serveer met gebakken aardappeltjes of met pasta naar keuze, penne, farfalle, fusilli, rigatoni, etc...

Gegratineerde kip met mozzarella is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept