2 Bak de kippenbouten op een hoog vuur goudbruin in olijfolie en laat 20 minuten garen op een zacht vuur, draai ze na 10 minuten om. Laat uitlekken op keukenpapier.
3 Pel ui en knoflook en hak fijn, stoof glazig in 3 el olijfolie.
4 Doe er de tomatenblokjes en suiker bij, laat 15 minuten sudderen, kruid met pezo en nootmuskaat.
5 Snij de mozzarella in plakken.
6 Doe de tomatensaus in een ovenschaal.
7 Omwikkel de bouten met een plakje parmaham en leg ze in de saus.
8 Leg op elke bout 2 blaadjes salie en enkele plakjes mozzarella.
9 Zet 20 à 25 minuten in de oven.1
0 Serveer met gebakken aardappeltjes of met pasta naar keuze, penne, farfalle, fusilli, rigatoni, etc...
Gegratineerde kip met mozzarella is een recept van Solo Open Kitchen