1 Leg de kalkoenfilets tussen huishoudfolie en sla ze met de onderkant van een steelpannetje plat tot ze 5 mm dik zijn.
2 Spoel de peterselie en laat uitlekken, hak fijn.
3 Pel de eieren en hak fijn.
4 Kruid de vleeslapjes met pezo, bestrijk ze met mosterd en leg op elke filet een plakje spek.
5 Bestrooi het spek met de eierstruif en de peterselie.
6 Sla de randen van de filets naar binnen en rol de vleeslapjes op, bind vast met keukentouw.
7 Verhit wat solo in een braadpan en bak de kalkoenrolletjes daarin rondom bruin aan.
8 Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
9 Pel en snipper de knoflook en de ui, fruit aan in wat solo en voeg de tomatenpuree toe, laat even pruttelen, breng op smaak met pezo, suiker en paprikapoeder.1
0 Voeg er de tomatenpassata aan toe en de groentenbouillon en laat 5 minuten zachtjes koken.1
1 Kruid de saus eventueel bij met pezo, suiker en paprikapoeder.1
2 Leg de kalkoenrolletjes in de saus en laat afgedekt in 5 à 8 minuten gaar worden (afhankelijk van de dikte).1
3 Dien op met aardappelpuree.1
4 Tip: peterselie steeds hakken, niet knippen met een schaar.1
5 Om droge peterselie te bekomen, de gehakte peterselie op een doek leggen, toe plooien en er een bolletje van maken, onder stromend koud water houden, dan goed uitwringen.1
6 U kunt de kalkoenlapjes vervangen door, varkens- of kalfslapjes.